Európai Ifjúsági Hét- Parlamenti Ifjúsági Nap

Felhívás 9-11. évfolyamos középiskolás osztályok, csoportok számára


A Parlamenti Ifjúsági Nap május 29-én az Európai Ifjúsági Hét (2013. május 26 - június 2.) keretében kerül megrendezésre az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és az NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda közös szervezésében. A Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok bepillantást nyerjenek az Országgyűlés működésébe, megismerhessék a demokrácia alapintézményét, illetve a törvényhozás helyszínét, az Országházat. Emellett játékos formában próbára tehetik az Európai Unióról szóló ismereteiket is.

Az Európai Ifjúsági Hét idei kiemelt témái: a Polgárok Európai Éve és az aktív állampolgárság, az európai parlamenti választások, valamint a fiatalok és a döntéshozók között európai szinten zajló Strukturált Párbeszéd. A Parlamenti Ifjúsági Napra ellátogató osztályok a nap során hazai és európai uniós parlamenti képviselőkkel találkozhatnak, beszélgethetnek, interaktív játékban vehetnek részt, bejárhatják az Országházat, és megismerkedhetnek az EU ifjúsági programjával, azaz a Fiatalok Lendületben Programmal is, amely lehetőséget teremt a fiataloknak saját ötleteik, elképzeléseik megvalósítására. A Parlamenti Ifjúsági Napra való jelentkezés feltétele, hogy az osztályok átgondolják és összegyűjtsék azokat a témákat, kérdéseket, amelyeket a meghívott képviselőkkel meg szeretnének vitatni (néhány mondatban, maximum öt kérdéssel).
Jelentkezés:
Jelentkezni az online adatlap kitöltésével, a kísérő tanár(ok) megjelölésével és a diákok névsorának megadásával lehet. Várhatóan 8 osztály vehet részt a rendezvényen. Egy osztály részéről maximum 30 diák és két kísérő részvételét tudjuk támogatni. Az osztályok kiválasztásánál az általuk javasolt témákat és a földrajzi kiegyenlítettség szempontjait veszik figyelembe a szervezők.

Jelentkezési határidő: 2013. május 21. dél
Jelentkezni ezen a linken lehet.

A Parlamenti Ifjúsági Nap felhívása itt olvasható.