Időpont: 2014. október 6. 18.00-20.00

Helyszín: Európa Pont (Millenáris Park - 1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

Café +: Légy te a változás!

Kávéházi beszélgetés a fiatalok társadalmi részvételéről

Sokat hallani manapság a fiatalokat érintő nehézségekről, problémákról: munkanélküliség, elhúzódó gyermekkor, online életforma, közöny - arról, hogy ez a generáció attitűdben mennyire más, mint a korábbiak.

Mi nem így látjuk, vagy legalábbis nem ennyire egyoldalúan.

Szerintünk a fiatalok megoldás, nem pedig probléma. Bennük a lehetőség, és élnek is azzal, hogy hatással legyenek másokra, egymásra, a környezetükre, a jövőjükre, az őket érintő döntésekre. Hogyan? Közösségi munkával, részvételi projektekkel, vitatkozva és beszélgetve, segítségnyújtással vagy akár innovációval. Megmutatjuk!

Az Eurodesk Magyarország és az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda Café + programsorozata projektmegvalósítók személyes élménybeszámolóival, jó gyakorlatok és innovatív kezdeményezések bemutatásával hozza közelebb a nemzetközi ifjúsági munka és a mobilitási programok eredményeit - ebben a hónapban az állampolgári részvétel hetéhez kapcsolódva - a fiatalok társadalmi részvétele terén.

Program:

18.00-19.00 Kávéházi beszélgetés

Bemutatkozik a Strukturált Párbeszéd magyarországi munkacsoportja, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság KaKuK projektje és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány Youth2Youth projektje.

Közreműködők: Gulyás Barnabás - GYIÖT, Kiss László - DIA, Janzsó Ádám - NIT

19.00-20.00 Networking egy csésze kávé mellett


Szervezők: Eurodesk Magyarország + NCSSZI Erasmus+ Ifjúsági Programiroda