2014. január 1-jén elindult az Európai Unió új oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja, az Erasmus+.

Az Erasmus+ programnak két magyar nemzeti irodája van, amelyek különböző területekért felelnek. Az ifjúsági fejezet (korábbi Fiatalok Lendületben Program) magyar koordinálója továbbra is az NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda.

Tovább az Európai Bizottság Erasmus+ honlapjára.

Tovább Fiatalok Lendületben Programiroda Erasmus+ aloldalára.

Az Erasmus+ oktatási-képzési területeinek (korábbi Egész életen át tartó tanulás program) magyar nemzeti irodája továbbra is a Tempus Közalapítvány.
** 2007-2013 **

A Fiatalok Lendületben Program (Youth in Action Programme) az Európai Unió nemzetközi mobilitási programja, a fiatalok nem-formális tanulását támogatja pályázati formában. A Program célja az aktív társadalmi részvétel ösztönzése, a fiatalok mobilitásának növelése, a tolerancia és a társadalmi bevonás támogatása, valamint nemzetközi együttműködések létrehozása.
A Program 13 és 30 év közötti fiataloknak szól, akik többek között nemzetközi ifjúsági cseréket, ifjúsági kezdeményezéseket valósíthatnak meg, képzéseken vehetnek részt, vagy önkéntesek lehetnek külföldön az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS - European Voluntary Service) keretében. A Programban az Európai Unió tagországain kívül a csatlakozásra váró országok, valamint EU-n kívüli, ún. partnerországok is részt vesznek.


A Fiatalok Lendületben Program magyarországi megvalósítója és koordinálója az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben működő Fiatalok Lendületben Programiroda.


ukashukash kartucuz ukash